Archive for gruodžio, 2010

Kepta astri rykliena

Jeigu norisi ko nors egzotisko, pameginkite rykliena.

* ryklienos file
* 1/3 citrinu sulciu
* kapotu svieziu petrazoliu
* du saukstai cili padazo
* vienas saukstas soju padazo
* kapoto sviezaus baziliko
* 2 skilteles trinto cesnako
Ryklienos file sudeti i stikline skarda. Beje, jei pirkote saldyta rykliena, palikite, geriausiai per nakti, ja saldytuve, kad pati atsileistu. Is visu ingridientu paruosti marinata, viska gerai ismaisyti, rykliena apipilti tuo marinatu, apdengti maistine plevele ir deti i saldytuva maziausiai vienai valandai.
Ikaitinti orkaite iki 190 laipsniu karscio. Skarda deti i orkaite, ant 3cios pakopos nuo virsaus. Kepti 3-5 minutes, tada istraukti, apipilti likusiu marinatu ir vel deti kepti 10-12 minuciu.
Rykliena galite patiekti su ryziais, arba tiesiog su darzovemis. Labiausiai tiktu paprikos, icebergo salota, agurkai. Jei truksta astrumo, kepsnius galite gardinti megiamu padazu.
Skanaus!

Tapenade

Tapenade tai juoduju alyvuogiu pagardas. Dazniausiai tepamas ant baltos skrudintos, arba ne, duonos riekeles, ivairiu trapuciu, duoniuku ir t.t. Taciau puikiai tinkantis ir su zuvies, mesos ar darzoviu patiekalais. Ji pasidaryti labai lengva, ir pasigaminus galima sudeti i stiklainiuka, o ta stiklainiuka idejus i saldytuva galima laikyti pora savaiciu.

* 200 g juoduju alyvuogiu (rinkites tiktai kokybiskas)
* 100 g anciuviu
*100 g kapareliu
* 4 skilteles cesnako
*1 stikline auksciausios rusies alyvuogiu aliejaus
* 1 citrinos sulciu
* pipiru
Visus produktus sudeti i virtuvini kombaina ir patrinant viska sumalti. Nemalkite per daug, kad Tapenade netaptu kose. Pagardinkite citrinu sultimis ir pipirais, TIK nedekite druskos, nes anciuviai ir taip surus. Viska gerai ismaisykite ir sudekite i stiklaini. O po to naudokite pagarda kaip tik sirdis geidzia! Skanaus!

Mango serbetas

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xtbsD3PUua4[/youtube]

Pamatete nukainuotus mangus? Perkam maisa ir gaminame burnoje tirpstancius naminius ledus!!!! Dziaugsis ir siema ir vaikai ir draugai ir kaimynai!

Savaitgali palepinkit savo draugus ir seima skaniu, naminiu, garuojanciu keksu. Keksa iskepti labai lengva, todel drasiai meginkit ir tie, kurie niekada to nedare!

*125 g sviesto, kapoto mazais kubeliais
* 125g rudojo cukraus (jei neturit naudokit paprasta)
* 50 g klevu sirupo
* 150 ml pieno
* 2 dideli kiausiniai
* 250 g miltu
* 1 saukstelis sodos
* muskato, cinamono
* 150 g dziovintu datuliu
* 50 g graikiniu riesutu
Orkaite ikaitinkit iki 170’C. Pasiruoskite kazkur 900 g talpos kekso skarda. Tada i keptuve sudekite kapota sviesta, sirupa ir cukru. Svelniai maisydami kaitinkite, kol istirps sviestas. Tada keptuve nuimkite nuo ugnies, ir palikite atvesti. Kai mase atves, i ja imaisykite piena ir kiausinius. Soda, miltus ir cinamona bei muskata sumaisykite atskirame inde, ir po to, i ji supilkite sviesto ir pieno mase. Viska gerai ismaisykite. Mase turi buti klampi. Tada sudekite datules ir riesutus. Sukreskite tesla i skarda. Belieka virsu papuosti keliom datulem, riesuteliais, pabarstyti cinamonu, cia jau kaip kam sirdis geidzia. Pasaukite i orkaite ir kepkite kazkur 1-1.20val. Kaip patikrinti ar keksas iskepe? I kekso viduri ismeikite bambukine lazdele, arba dantu krapstuka, jei istraukete svaru, keksas iskepes, jei aplink ji kekso mase, tada kepkite dar kelias minutes. Skanaus!

Chilli sriuba


Tiek daug penktadieniu, tiek daug tryliktu dienu, tiek daug velniavos apskritai musu kasdienybeje…Pamaniau, kad sia proga, butu nuostabu paskanauti ko nors velniskai astraus. Mano viena megiamiausiu sriubu – astri, sveika, visas slogas ir bloga nuotaika „pramusanti“ chilli sriubyte.

* 3 skilteles cesnako
* vienas svogunas
* dvi mazos, arba viena didele skardine konservuotu pomidoru be odeliu
* 400 g. jautienos farso
* skardine raudonuju pupeliu
* morka
* chilli pipiras
* pora gabaleliu sokolado ( kokio turit tokio, tik ne balto ir be riesutu)
* druskos, pipiru
Svoguna ir cesnako skilteles smulkiai sukapokite ir pakepinkite su slakeliu aliejus. Kai cesnakai ir svogunas svelniai apskrus, sudekite farsa ir kepinkite, kol mesa praras rozine spalva. Tada si mesos misini sudekite i puoda, kuriame ir virs Jusu sriuba.
Toliau vel ikaitine keptuve apkepinkite tarka tarkuota morka. Kai morka suminkstes, sudekite kapotus pomidorus, pupeles, tai pat smulkiai pjaustyta chilli pipira ( jei nenorite labai astriai, isimkite is pipiro visas sekleles) bei sokolado gabalelius. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skoni. Kai mase prades kunkuliuoti, supilkite ja i ta puoda, kur palikote mesos farsa, tada viska uzpilkite sultiniu arba paprasciausiai vandeniu ir pastatykite ant ugnies virti. Virkite ant labai silpnos ugnies, kazkur apie valanda laiko, karts nuo karto vis pamaisydami. Jei norite daaar astriau, i sriuba galite isipjaustyti kelis griezinelius jalapeno. Sriubai baigus virti, ispilstykite ja i sriubos indelius ir ant virsaus „patrupinkite“ siek tiek tarkuoto surio. Skanaus!



Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos