Savaitgali palepinkit savo draugus ir seima skaniu, naminiu, garuojanciu keksu. Keksa iskepti labai lengva, todel drasiai meginkit ir tie, kurie niekada to nedare!

*125 g sviesto, kapoto mazais kubeliais
* 125g rudojo cukraus (jei neturit naudokit paprasta)
* 50 g klevu sirupo
* 150 ml pieno
* 2 dideli kiausiniai
* 250 g miltu
* 1 saukstelis sodos
* muskato, cinamono
* 150 g dziovintu datuliu
* 50 g graikiniu riesutu
Orkaite ikaitinkit iki 170’C. Pasiruoskite kazkur 900 g talpos kekso skarda. Tada i keptuve sudekite kapota sviesta, sirupa ir cukru. Svelniai maisydami kaitinkite, kol istirps sviestas. Tada keptuve nuimkite nuo ugnies, ir palikite atvesti. Kai mase atves, i ja imaisykite piena ir kiausinius. Soda, miltus ir cinamona bei muskata sumaisykite atskirame inde, ir po to, i ji supilkite sviesto ir pieno mase. Viska gerai ismaisykite. Mase turi buti klampi. Tada sudekite datules ir riesutus. Sukreskite tesla i skarda. Belieka virsu papuosti keliom datulem, riesuteliais, pabarstyti cinamonu, cia jau kaip kam sirdis geidzia. Pasaukite i orkaite ir kepkite kazkur 1-1.20val. Kaip patikrinti ar keksas iskepe? I kekso viduri ismeikite bambukine lazdele, arba dantu krapstuka, jei istraukete svaru, keksas iskepes, jei aplink ji kekso mase, tada kepkite dar kelias minutes. Skanaus!