Tiek daug penktadieniu, tiek daug tryliktu dienu, tiek daug velniavos apskritai musu kasdienybeje…Pamaniau, kad sia proga, butu nuostabu paskanauti ko nors velniskai astraus. Mano viena megiamiausiu sriubu – astri, sveika, visas slogas ir bloga nuotaika „pramusanti“ chilli sriubyte.

* 3 skilteles cesnako
* vienas svogunas
* dvi mazos, arba viena didele skardine konservuotu pomidoru be odeliu
* 400 g. jautienos farso
* skardine raudonuju pupeliu
* morka
* chilli pipiras
* pora gabaleliu sokolado ( kokio turit tokio, tik ne balto ir be riesutu)
* druskos, pipiru
Svoguna ir cesnako skilteles smulkiai sukapokite ir pakepinkite su slakeliu aliejus. Kai cesnakai ir svogunas svelniai apskrus, sudekite farsa ir kepinkite, kol mesa praras rozine spalva. Tada si mesos misini sudekite i puoda, kuriame ir virs Jusu sriuba.
Toliau vel ikaitine keptuve apkepinkite tarka tarkuota morka. Kai morka suminkstes, sudekite kapotus pomidorus, pupeles, tai pat smulkiai pjaustyta chilli pipira ( jei nenorite labai astriai, isimkite is pipiro visas sekleles) bei sokolado gabalelius. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skoni. Kai mase prades kunkuliuoti, supilkite ja i ta puoda, kur palikote mesos farsa, tada viska uzpilkite sultiniu arba paprasciausiai vandeniu ir pastatykite ant ugnies virti. Virkite ant labai silpnos ugnies, kazkur apie valanda laiko, karts nuo karto vis pamaisydami. Jei norite daaar astriau, i sriuba galite isipjaustyti kelis griezinelius jalapeno. Sriubai baigus virti, ispilstykite ja i sriubos indelius ir ant virsaus „patrupinkite“ siek tiek tarkuoto surio. Skanaus!