Nors ir labai palengva, taciau per godzius ir be galo nemalonius ziemos, salto oro, nuolatines prieblandos, ruko bei zvarbos motyvus, kelia skinasi pumpureliai, daigeliai, ivairus ziedeliai, krumeliai, medeliai, zalumynai o tarp ju ir …. dilgeles!!! As manau daugelio megiama sriubyte. Gal jus gaminate kitaip? O jei apskritai dar nesate ragave, tikrai rekomenduociau, dilgelem pridygus, pasigaminti ir paskanauti.

*2.50l vandens
*400g dilgeliu
*400g bulviu
*40g sviesto
*2 saukstai kvietiniu miltu
*1 svogunas
*kokiu nors prieskoniniu zalumynu (pvz petrazoles,krapai, kalendra)
*druskos, pipiru
*geras saukstas grietines

I uzvirusi vandeni iberkite druskos, sudekite supjaustytas bulves ir svogunus. Tada suberkite nuplautas, verdanciu vandeniu nuplikytas bei smulkiai supjaustytas dilgeles ir virkite. Keptuveje ikaitintame svieste apkepinkite miltus, praskieskite juos slakeliu karsto vandens ir supilkite i virti baigiancia sriuba.Visa mase pertrinkite elektriniu smulkintuvu. Pagardinkite druska bei pipirais. Pries patiekdami idekite grietines, dar galima ideti sukapota kiausini. Sriuba bus ivairesnio skonio, jei puse dilgeliu pakeisite svieziomis rugstynemis ar net kiskio kopustais. Skanaus!