Sis pagardas labai placiai naudojamas Kuboje. Praktiskai dedamas i didziaja dali kubietisku patiekalu, o pats „atpustas“ is sauletosios Ispanijos. Metams begant kubieciai, ir sios virtuves fanai, zinoma, isaugodami jos savituma, pacia salsa gali patiekti ivairiai. Gali skirtis pjaustymo technika, saldziuju pipiru spalvos pasirinkimas ir pan. Siandien siulau isbandyti tokia Salsa Criolla, kuri tinka prie daugelio mesos, troskintu darzoviu, ivairios zuvies patiekalu ir kitu juros gerybiu.

* 4 saukstai alyvuogiu aliejaus
* 1 didelis melynas svogunas
* 1 didele zalioji paprika
* 8 cesnako skilteles, sutrintos
* 2 saukstai „turtingo“ pomidoru padazo (galite ideti ir sviezio prinokusio pomidoro, pjaustyto kubeliais)
* raudonojo vyno acto
* puse sauksto raudonelio
* druskos ir pipiru

Keptuveje ikaitinti alyvuogiu alieju ir suberti sutraiskutus cesnakus,kubelliais supjaustyta svoguna, ir smulkiais kubeliais supjaustyta paprika. Viska pakepinkite apie 3-4 minutes. Tada sudekite pomidoru padaza, pomidorus, acta, raudoneli bei druska ir pipirus. Sumazinus ugni ir uzdengus dangciu, kaitinti 10-15 minuciu.
Salsa galite laikyti stiklainiuose, saldytuve, ir visada panoreje galesite pagardinti koki nors savo gaminama patiekala. Skanaus!