Nors siandienine rinka picu siulo kone pigiau grybo, as vistiek, kai turiu pora laisvu valandu, nepatingiu issikepti tokios tikros namines picos. Picos kokybe labai priklauso nuo teslos apdorojimo intensyvumo. Nepagailekite jegu ir nepatingekite tesla gerai isminkyti ir padauzyti (pagalvojau, kad jei tesla buciau minkius ir dauzius dabar,po Zalgirio ir CSK varzybu, butu dar skanesne isejus). Be jokios ebejones skaniai picai reikalingi ir aromatingi, prinoke pomidorai, be odeliu ir be seklu. O toliau jau Jusu fantazijos reikalas…

Miltus issijokite i dubeni. Viduryje ispauskite duobute. Mazame silto vandens kiekyje su sauksteliu cukraus istirpdykite mieles. Tada mieles supilkite i ta duobute miltuose, atsargiai „apklokite“ ir kelias minutes pastovejus supilkite drungna vandeni, alyvuogiu alieju ir ziupsneli druskos. Ismaisykite tesla. Tesla neturi lipti prie ranku. Jei reikia ipilkite dar siek tiek miltu. Tesla kaip jau minejau smarkiai patrankykite kumsciu, pametykite arba padauzykite i stala. Tada tesla padekite pastoveti kur nors siltai, maziausiai 50minuciu. Kazkur po puses valandos paimkite ja, dar karta gerai isminkykite ir padekite atgal likusiam laikui.
Kuomet teslos mase padvigubes, atskirkite gumuliuka teslos ir formuokite pada. Nors italai ir neleidzia picos kocioti kocelu, jei nesate igude, ar nesate igude, pada iskociokite, arba suformuokite pirstais.

Tai, kas ant picos
Cia kaip ir sakiau, Jusu fantazijos reikalas. As siandien kepiau pica is to, ka radau saldytuve.

* didele skardine konservuotu pomidoru
* 4 cesnako skilteles
* jautienos farso
* svogunas
* pievagrybiai
* mocarela suris
* parmezanas ( jei neturite, tiks ir fermentinis )
* bazilikas (geriau sviezias, bet tinka ir dziovintas)
* raudonelis
* druska, pipirai

Pomidorus supilkite i dubeneli, pirstais sutraiskykite. I juos idekite traiskytas cesnako galvutes, druskos, pipiru, raudoneli, jei bazilikas dziovintas, taip pat ir ji. Viska ismaisykite.
Jautienos farsa su megiamais prieskoniais pakepinkite keptuveje.
Svoguna supjauskyte ziedais, pievagrybius taip pat susmulkinkite. Mocarela supjaustykite plonais griezineliais,parmezana sutarkuokite.
Ant picos paplociu tepkite pomidoru mase, tada isdeliokite farsa, pievagrybius, svogunus. Pica dekite i ikaitinta ( iki 220 C’) orkaite. Kai jau graziai apskrus krastai, istraukite ir uzdekite mocarela bei parmezana ir kelios minutems grazinkit i orkaite. Ismikite, jei turite, pabarstykite svieziais baziliku lapeliais ir patiekite. Skanaus!