Pas mane saldytuve beveik visada, stiklainiuose yra kokios nors uztepeles, ant duonos ar kokio skrebucio, duoniuko.. Labai gelbeja, kai norisi tiesiog kazko uzkrimsti, arba tada, kai netiketai namus aplanko sveciai. Ir skanu ir greita ir patogu laikyti. Si karta siulau pasigaminti vistienos kepeneliu bei avokado uztepeles.

Avokado uztepelei reikia:
* poros gerai prinokusiu avokadu
* poros virtu kiausiniu triniu
* siek tiek citrinos sulciu
* ziupsnelio tarkuoto parmezano (arba kokio kito kietojo surio)
* 3 cesnaku skilteliu
* druskos bei pipiru

Avokadus perpjauname pusiau, isemame kauliukus ir sauksteliu isskobiame. Cesnako skilteles sutraiskome ir dedame i avokadu mase, ten pat dedame ir kiausiniu trynius. Apslakstome citrinu sultimis, idedame siek tiek pipiru, druskos pagal skoni ir tarkuota parmezana. Gauta mase gerai istriname, arba susmulkiname maisto smulkintuvu. Viskas.

Vistos kepeneliu aptepelei reikes:
* puses kg vistienos kepeneliu
* virtos morkos
* svoguno
* siek tiek (apie 100g)virto kiaulienos lasinio
* 3 skilteliu cesnako
* druskos bei pipiru

Vistienos kepeneles issiverdame. Tada ikaitine alieju keptuveje dedame jas siek tiek apkepti kartu su smulkintu svogunu bei kapotu cesnaku. Baigus kepti, pagardiname druska bei pipirais. Tada pasiruosiame mesmale ir dedame kepeneles malti. Taip pat sumalame siek tiek virto kiaulienos lasinio bei virta morka. Visa mase permalame maziausiai pora kartu. Gauta pasteta, kaip ir avokadu mase galima laikyti stiklainyje, saldytuve apie savaite laiko. Skanaus!