Savaitgaliui jau lipant ant kulnu, prisimenant nudirbtus visos savaites darbus tikrai galime pasilepinti kokiu nors skaniu desertu. Ruosiant si gardesi nevartojami kiausiniu tryniai, todel jame maziau cholesterolio.

* 2 kiausiniu baltymai
* 2 saukstai cukraus
* 100 ml grietineles (arba du iki standziu putu suplati kiausiniu baltymai)
* 100 g juodojo karciojo sokolado
* papuosimui: braskiu, sokolado drozliu, cukraus pudros ( zinoma, ne butinai.)

Baltymus su ziupsneliu druskos plakikliu isplakite iki standziu putu. Iberkite sauksta cukraus ir isplakite didiziausio plakiklio greiciu. Isplaktus baltymus idekite i saldytuva. Grietinele isplakite su likusiu cukrumi iki standziu putu ir taip pat idekite i saldytuva.
Sokolado plytele susmulkinkite astriu peiliu ir istirpdykite vandens voneleje. Patartina naudoti nerudijancio plieno dubeni, kuris turetu buti siek tiek platesnis uz puoda. I puoda reikia ipilti tiek vandens, kad ant virsaus uzdeto dubens dugnas kaitinamo vandens nesiektu. Puode pamazu uzvirinkite vandeni. Sokoladas netrukus prades tirpti nuo karstu garu. Paskui dubeni su sokoladu pamerkite i inda su saltu vandeniu ir nenustodami plakti bei maisyti atvesinkite iki reikiamos temperaturos.
I dubeni sukreskite isplaktus baltymus, paskui plakta grietinele. Supilkite sokolada ir viska ismaisykite. Putesius palaikykite saldytuve maziausiai 3 valandas.
O po to saukstu, belieka ideti putesius i lekstes ir papuosti. Skanaus!