Artejant didziosioms metu sventems vis dazniau tenka pasukti galveles, ka tokio skanaus ir ne kasdienisko butu galima patiekti ant svenciu stalo. Praeitais metais gardziavomes nuostabaus skonio eriena. Nors patiekalas nera kazkoks ypatingas, ar labai isskirtinis, taciau kaip sakoma less is more. Taigi, gardi, svelnaus skonio eriena valso sukury su asaras traukiancia paprika ir juodomis alyvomis.

*750g erienos
*120g juoduju alyvuogiu (rinkites auksciausios rusies)
*puse aitriosios paprikos anksties
*1 saukstas kvietiniu miltu
*auksciausios rusies alyvuogiu aliejaus (apie 4 saukstus)
*druskos
*pipiru
*1 ziupsnelis dziovintu raudoneliu
* vienos citrinos sultys

Mesa supjaustykite riekelemis. Puse juoduju alyvu, iseme kauliukus, susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite aitriaja paprika. Mesa pabarstykite miltais ir ant stiprios ugnies apkepkite alyvuogiu aliejuje. Tada mesos gabalelius is abieju pusiu pabarstykite druska ir kepkite tol, kol graziai paruduos.
Sumazinkite ugni, puse aliejaus nupilkite, mesa apibarstykite susmulkintomis ir sveikomis alyvomis. Pagardinkite juodaisiais pipirais ir raudoneliais ir aitriaja paprika. Pries baigdami kepti, kai mesa jau bus minksta, uzpilkite citrinos sultimis, pora minuciu pakaitinkite ir gerai ismaisykite. O tada belieka pasirinkti garnyna ir patiekti! Paprasta, lengva, skanu.