Harira tai nepaprastai skani sriuba kilusi is Siauries Afrikos – Maroko. Ypatingai tinka saltoms ir niurioms ziemos dienoms ne tik del to, kad yra karsta ir sildanti, bet ir del to, kad savo spalvingoje skoniu gamoje turi ir imbiera, kuris padeda ziemos salciu nukankintiems musu organizmams nepasigauti ivairiu virusu bei bakteriju. Taigi, nesidrovekite, gaminkite ir skanaukite!!!

* 1 didelis svogunas, smulkiai sukapotas
* 1 litras darzoviu sultinio
* 1 saukstelis cinamono
* 1 saukstas tarkuotos imbiero saknies
* 2 morkos
* 2 salieru stiebai
* skardine konservuotu pomidoru
* 450 g kubeliais supjaustytu bulviu
* 400 g avinzirniu
* ziupsnelis safrano
* ziupsnelis kurkumos (jei turite)
* ziupsnelis kapotu sviezios kalendros
* 15 ml citrinu sulciu
* druskos ir pipiru

Kapota svoguna upilti kazkur 600ml sultinio ir virti kol svogunas suminkstes. Sumaisyti: cinamona, kurkuma, imbiera ir uzpilti slakeliu sultinio, viska ismaisyti. Keptuveje apkepinti morkas ir salierus ir supilti ta cinamono ir imbiero mase ir likusi sultini,siek tiek pakaitinus, suminkstejus darzovems supilti i sultini, kuriame vire svogunas. Po to sudeti sukapotus pomidorus, bulves ir avinzirnius, ideti safrana. Virti gera valanda ar dar ilgiau. Tada sudeti kelendra, citrinu sultis, pagardinti druska ir pipirais. Maroke harira patiekia su dziovintom datulem arba dziovintais citrinu griezineliais, dar galima salia patiekti siek tiek citrinu sulciu. Meginkite kaip jums patinka! Skanaus!