Manau tikrai daugelio megiamas ir ivairiom variacijom pasiduodantis, taciau be proto skanus bolognese padazas, ko gero, labiausiai derantis su pasta. Si karta siulau jo gardziuotis su penne makaronais.

* 500g makaronu
* 50g sviesto
* 500g malto jautienos farso
* didele svoguno galva
* 4 skilteles cesnako
* 4 saliero stiebeliai
* didele skardine konservuotu pomidoru be odeliu
* 2 stambia tarka tarkuotos morkos
* petrazoliu svieziu
* alyvuogiu aliejaus kepimui
* tarkuoto Taleggio (arba kokio turite) surio
* druskos, pipiru

Pirma pasigaminkite padaza. Ikaitinkite keptuveje siek tiek aliejaus, idekite sviesto, susimaisius jiems sudekite darzoves, cesnaka bei kapotas petrazoles (jei turite svieziu lauro lapu idekite ir ju).Siek tiek patroskinkite, kol pagels darzoves. Tada sudekite jautiena ir vis maisydami, kad neiskeptu sukibus i gumulelius kepkite kol mesa praras rozine spalva. Po to sukreskite pomidoru skardine, pries tai juos susmulkinus iki piure lygio. Viska pakaitinkite kelias minutes tada ipilkite apie 200ml vandens, pagardinkite druska bei pipirais. Viska troskinkite ant silpnos ugnies apie 40-50minuciu, vis pamaisydami.
Makaronus isvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotes. Siulyciau nepervirti makaronu, geriau jau siek tiek kietesni nei per minksti.
Tada dideliame puode/inde makaronus gerai ismaisykite su padazu ir jei megstate labai suri, uzbarstykite jo negailedami ir dar pasaukite i orkaite kelioms minutems, kad issilyditu, arba tiesiog pabarstykite siek tiek surio ant patiekalo pries patiekant. Uzberkite dar kapotu svieziu petrazoliu ir skanaus!