Nuostabi ir viena is daugelio variaciju Kish Loren tema. Megstu pelesini suri, todel galvoju, kad sitas kisho patiekimo budas man priimtinamiausias. Melynasis pelesinis puikiai dera su trapiu teslos pagrindu, o ka jau kalbeti apie spinatus… Puikus, sotus vegetariskas patiekalas. Nustebink seima, draugus ir save pati, pirmyn!
* 2 stiklinės miltų
*150gr margarino
*kiaušinis
*druskos
*svieziu spinatu lapu
*svoguno
*2 virtos morkos
*didelis indelis 30% riebumo grietines
*5 kiausiniai
* gabalelis (apie 200g) melynojo pelesinio surio
*pipiru

Margariną reikalingą tešlai sutarkuojame stambia tarka, sumaišome su miltais, imušame kiaušinį ir viską kapodami peiliu sulipdome, suminkome ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai. Svoguna supjaustome kubeliais ir pakepiname geriausiai svieste, sudedame spinatu lapus ir dar siek tiek pakepiname, sudedame pjaustytas virtas morkas. Tešlą ištraukę iš šaldytuvo dar šiek tiek paminkome ir gražiai paguldome į formą. Ant tešlos dedame spinatus su morkom ir svogunais. Tada ruošiame paviršių. Grietinę su šluotele, ar mikseriu plakame, po vieną dėdami kiaušinius. Tada dar pasūdome, įdedame pipirų ir pirštais sutrupinto pelėsinio sūrio. Gauta mase pilame ant teslos, tiesiai i forma. Beliko tik pasauti i orkaite, ikaitinta 180-190 laipsniu temperaturai, kazkur 40ciai minuciu. Iskepus kisha, istraukite ji atvesinti, bent jau man, daug skaniau saltas, nors galima skanauti ir silta. Skanaus!!!