Varske… Ir saldi ir suri ir preska, be nieko, man ji yra labai skani. Todel daznai ji dominuoja musu racione. O be to, kiek pastebejau, ja megsta beveik visi, ir jaunas ir senas, ir „saldumyninkas“ ir „druskininkas“. Butent del tos priezasties, nepasirupinus nuotrauka is anksto, jau antra karta nepavyko sio pyrago iamzinti. Bet ateityje nuotrauka, manau, vis delto bus. Sis varskes tortas pats skaniausias jau visiskai atveses, t.y saltas. O vietoj melyniu dzemo galite pasirinkti toki, koki turite namuose, tiesia, geriau, kad uogos butu „cielos“.

* 190g cukraus
* 3 pakeliu vanilinio cukraus
* ziupsnelio druskos
* 5 kiausiniu
* 200g sviesto
* 250g miltu
* 200g krakmolo
* kepimo milteliu
* 500g varskes
* vienos citrinos zieveles tarkuotos
* 500ml pieno

Suminkykite tesla is 90g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, ziupsnelio druskos, vieno kiausinio, sviesto, 100g krakmolo ir kepimo milteliu. Gerai isminkykite tesla, jei reikia iberkite dar siek tiek miltu. Tesla dekite i saldytuva maziausiai 30 minuciu. Tada istrauke iklokite,ikociokite i gilia (butinai gilia!) skarda ir kepkite orkaiteje 10 min, ja ikaitinus iki 180 C’.
Likusi krakmola ismaisykite su 100ml pieno. 400ml pieno uzvirinti su 100g cukraus ir likusiu vaniliniu cukrumi. Supilti istirpinta krakmola ir intensyviai maisant uzvirti, kol mase pasidarys tirsta.
4 kiausiniu trynius issukti su varske. Atskirai issukti baltymus iki standziu putu ir sudeti i varskes mase. Taip pat imaisyti krakmolo ir pieno mase, tarkuota citrinos zievele. Viska gerai issukite.
Ant teslos uzdekite melyniu ( arba pasirinkta kita) uogiene arba visas uogas. Ir uztepkite varskes mase. Orkaiteje ikaitintoje iki 190 C’ kepkite 40min. Patiekite atsaldyta! Skanaus!